➡️instagram https://www.instagram.com/p/BmLM7z_n5IO/?igshid=x4b1w9q1b4xl
Da biste spremili kakao i da bi se on rastopio kako treba tečnost u kojoj se sprema treba biti vruća, inače ćete imati grudvice .
1. Način
- voda koju ćete ugrejati u džezvi ili ketleru/kuvalu 200ml -250 ml
- kašičica ( može i dve) kakao praha
- šećer ili zaslađivač po ukusu ( može i ne mora)
- aroma vanile ( može i ne mora)
- 200ml - 250ml mleka ( koje ćete prethotno zagrejati)
- šećer ili zaslađivač ( može i ne mora )
- aroma vanile ( može i ne mora)
Način pripreme : Princip je isti kao kad pripremate sa vodom s tim što kakao možete direktno sipati u mleko pa ga tako zagrejati i mešati sve vreme da se rastopi bez grudvica( zasladiti po ukusu) .
Ili na dno šolje/ čaše staviti kakao, šećer, aromu vanile, preliti mlekom i izmutiti kašičicom ili mutilicom za nes kafu. Potom preliti ostatkom mleka. Može i hladnim ako tako više volite.
3. Način je kombinovanje vode i mleka, identično kao kada pravite nes kafu
- kakao jedna ili dve kašičice
- šećer ili zaslađivač
- aroma vanile ( može i ne mora )
- voda
- mleko
Vodu zagrejete da bude vrela
Na dno šolje/čaše stavite kakao, šećer/ zaslađivač i aromu vanile. Prelijte vodom. Izmutite kašičicom ili mutilicom za nes. Prelijte opet vodom ( toplom ili hladnom) kako želite i na kraju dodajte mleko.
** Mere vode i mleka sami odredite po svom ukusu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар