16. 9. 2018.

Koh| starinska poslastica| recept za početnike

Sastojci:
  • 5 jaja
  • 6 kašika kristal šećera ( ako nemate vremena da mutite žumanca i šećer do sjedinjenja stavite šećer u prahu)
  • 10 kašika griza
  • aroma vanile ili vanilin šećer

Za prelivanje:
  •  pola litre vrućeg  mleka
  •  vanilin šećer

Za premazivanje pleha:
  • Malo ulja i brašna

Pre pečenja koha pleh podmazati uljem tako što ćete sipati par kapi i premazati dno, dodajte malu količinu brašna i protresite pleh tako što uzmete pleh okrenete ga na stranu i drugom rukom lupkate i okrecete dok se svuda ne zalepi a višak brašna bacite. Uključite rernu da se zagreje pre pečenja, kod mene je to jačina 3 a temperatura otprilike 180°-200°.


Način pripreme:
Odvojiti u dve različite posude belanca od žumanaca pa penasto izmutiti belanca sa jednom kašikom šećera.

U drugoj posudi mikserom umutiti žumanca pa dodati ostalih pet kašika šećera i aromu vanile( jedna kašičica)/vanilin šećer.
Žumanca i šećer mutiti bar 5-10 minuta dok se svi kristali šećera ne otope . Treba da se dobije penasta retka masa.

* Ako koristite šećer u prahu proces mućenja će biti znatno kraći.

U belanca sipajte 10 kašika griza i sjedinite kašikom. U to dodajte izmućena žumanca s šećerom i dobro sjedinite kašikom. Nikako mikserom !

Sipati u podmazan pleh i staviti da se peče 15 minuta. Smanjite temperaturu da ne izgori. Proveravajte kolač čačkalicom. Posebno obratite pažnju na gornji grejač jer može vrlo brzo da izgori gornja strana a da unutra ostane nepečeno.

Vreo kolač prelijte zagrejanim mlekom i ostavite da se dobro ohladi.






Prijatno i uspešno pripremanje recepata sa mog bloga Vam želim!
Instagram ➡️https://www.instagram.com/p/BnzDwERngVo/?igshid=1ei60azdlo43o

Нема коментара:

Постави коментар