24. 4. 2018.

DOMAĆA SUPA / RECEPT ZA POČETNIKE


Sastojci :
  • 3-4 šargarepe
  • 2 bele šargarepe / paškanata
  • kafena kašičica suvog celera (može i svežeg  )
  • kafena kašičica suvog peršuna ili veza svežeg
  • biber ( pola kašičice )
  • pola crnog luka
  • kocka za supu ( kokošija / goveđa / od povrća) - bilo koja po izboru
  • rezanci ( jedno gnezdo ili šaka rezanaca )
  • ulje
  • 1-2l vode


Način pripreme supe:

Operite svo povrće. Oljuštite luk i šargarepe .

Aluminijumsku foliju stavite na ringlu da se ugreje. Luk presecite na pola i stavite na foliju da se peče dok ne pocrni. U šerpu sipajte vodu i dodajte sve sastojke. Kuvati supu sat vremena, procediti je, vratiti šargarepu. Dodati rezance i vratiti da se kuva par minuta da se rezanci skuvaju. Poslužiti.

 Prijatno i uspešno pripremanje jela sa bloga Vam želim !

 Prijatno i uspešno pripremanje jela sa bloga Vam želim !


Нема коментара:

Постави коментар