18. 4. 2018.

Heljdopita

Svi želimo vitku liniju a pored mnogobrojnih specijaliteta to ne možemo da izvedemo. Ovo je recept za pitu koja ne goji ali samo ako se pridržavate strogo programa hrono ishrane. Jede se za doručak, najkasnije do 11h jednom u dve nedelje. A ako niste na hrono ishrani onda kad želite.    


Potrebni sastojci :

  • pakovanje heljdinih kora
  • 4 jaja
  • 300 mladog sira 
  • 150ml kisele vode + 100ml za pelivanje pite
  • dve kašike maslinovog ulja
  • pola kašičice morske soli

Način pripreme :
 U dubljoj posudi sjediniti sve sastojke mikserom ili viljuškom ovim redosledom: jaja,so postepeno dodavati sir i mešati.
Kad se sjedini dodati ulje i kiselu vodu. Sjediniti viljuškom/mikserom.
Oslobodite radnu površinu kako biste kore mogli da raširite jer se radi sa celom korom. na početak kore stavite fil po dužini i rolajte kao palačinku. Tepsiju ili pleh u kom ćete peći pitu pouljite i stavite jednu koru na dno. Kore stavljajte kako god želite ja sam pravila u krug. Kada ste ceo pleh popunili sipajte ostatak fila po njima i premažite . Sad dolazi na red 100ml kisele vode koja takođe ide preko kora.
U zagrejanu rernu na 180 stepeni peći pitu 35-40 minuta.

NAPOMENA* dešava se da kore sa gornje strane brzo budu pečene tako da je savet da gornju grajač smanjite u toku pečenja da Vam pita ne bi izgorela ili se samo zapekla sa gornje strane a unutra ostala nepečena. Možete prako pleha da stavite aluminijumsku foliju ili papir za pečenje 20 minuta. Prijatno!
Instagram➡️https://www.instagram.com/p/Bj-zS0klLNP/?igshid=1b524hixowogb

Нема коментара:

Постави коментар