14. 5. 2018.

Puding torta | detaljno objašnjenje za početnike

Jedna, jedinstvena puding torta koju sam sama osmislila i koju nećete naći nigde na Internetu. Lako i brzo se sprema a ukus će Vas oduševiti. Objasniću sve, korak po korak kako bi i početnici mogli da je naprave. Pouzdano dobra i izdašna torta. A klikom na link https://pouzdanadevojka.blogspot.com/2018/05/puding-torta-skracena-verzija.html možete pročitati skraćenu verziju ovog recepta.

Sastojci :
- 3 pudinga od vanile
- 1 puding od čokolade
- 1 puding od lešnika
- 1,5 l mleka
- aroma vanile ili 2 vanilin šećera
- 200g prah šećera
- 200 putera ( ako nemate uzmite margarin, ali ga ne preporučujem i ne koristim)** Bitna napomena je da mora maslac/margarin biti sobne temperature ( bar pola sata pre pravljenja torte ga izvadite iz frižidera da bi se lakše umutio sa šećerom u prahu **
- 150g kokosovog brašna
- 200 g mlevenog keksa ( konkretno sam koristila plazmu a može i bilo koji drugi)
- 120g pečenog lešnika
- 200g čokolade crne za kuvanje ( 100g za tortu + 100g za preliv )
- 200ml slatke pavlake

Priprema:
1. Kuvanje pudinga:
Za 3 pudinga od vanile odvojite 900ml mleka. Odvojite u jedan sud 200ml mleka i sipajte puding da se sjedini bez grudvica. U šerpu stavite ostatak mleka (700ml) i kuvajte dok ne provri. Kada mleko provri dodajte smesu pidinga i mleka koju ste prethodno sjedinili. Kuvajte i mešajte dok se ne zgusne. Kada ste skuvali puding stavite ga da se ohladi. Samo ga prekrijte prozirnom folijom da se korica ne uhvati.

Na isti način kuvajte puding od čokolade sa 300ml mleka. Podelite mleko, pola u šerpicu a pola u posudu gde ćete ga sjediniti sa prahom pudinga iz kesice. Kada mleko provri dodaje se smesa pudinga i mleka i meša kašikom sve vreme dok se ne zgusne. Dodajte u puding 50g čokolade i sačekajte da se istopi i sjedini sa pudingom a onda ga stavite da se hladi prekriven prozirnom folijom.

Puding od lešnika skuvajte na isti način kao i piding od čokolade samo bez dodavanja čokolade. Ovaj puding ostaje prazan do sledeće faze.

2. Penasto izmutite mikserom maslac/margarin sa postepenim dodavanjem šećera u prahu i vanilin šećera odnosno arome vanile ( jedna kašičica).

3. Puding od vanile podelite na tri jednaka dela i odvojite u posebne posude. Na tri mesta po jednaka količina pudinga od vanile.

4. Umućen maslac delite jednako na 5 ohlađenih pudinga, mutite mikserom i to redom : pudinzi od vanile, puding od čokolade pa puding od lešnika. Između mućenja nema potrebe da perete mutilice ako idete redom koji sam napisala. Svaki puding treba da se pretvori u krem .

5. Dodavanje sastojaka u pudinge.
 U jedan deo pudinga od vanile dodajte mleveni keks, u drugi deo kokosovo brašno a treći ostavite bez dodataka. ( to su onih tri dela koje ste delili na početku da se ne zbunite) .
U puding od čokolade dodajte iseckanih 50 g čokolade.
U puding od lešnika dodajte sitno seckane lešnike ( ja ih izblendam na krupnije u secku).

6. Ređanje filova :
fil sa plazmom
Fil sa kokosom
Fil od čokolade
Fil od vanile
Fil od lešnika

Na dno kalupa, poslužavnika stavite fil od plazme, ravnomerno ga rasporedite. Možete se poslužiti trikom sa kašikom i vodom. Kašiku umočite u vodu i redom utapkajte fil. Ostavite desetak minuta da se stegne pa stavite fil od kokosa i tako redom sa pauzama od po 10 minuta između svakog fila da se ne bi filovi pomešali.

Na kraju samo stavite slatku pavlaku u šerpicu dok ne provri a onda dodajte 100g čokolade i to kuvajte dok se ne dobije homogena smesa tj preliv od čokolade koji ide preko torte.
         Instagram➡️https://www.instagram.com/p/Bj9CHJQlFSB/?igshid=1r17491cozqdp

Нема коментара:

Постави коментар