15. 5. 2018.

Puding torta / skraćena verzija

Prethodna objava ovog recepta namenjena je početnicima u kuvanju, sve sam detaljno objasnila, zato je post duži. Da ne biste gubili vreme na čitanje istog napisaću skraćenu verziju.


Sastojci :
- 3 pudinga od vanile
- 1 puding od čokolade
- 1 puding od lešnika
- 1,5 l mleka
- aroma vanile ili 2 vanilin šećera
- 200g prah šećera
- 200 putera ( ako nemate uzmite margarin, ali ga ne preporučujem i ne koristim)** Bitna napomena je da mora maslac/margarin biti sobne temperature ( bar pola sata pre pravljenja torte ga izvadite iz frižidera da bi se lakše umutio sa šećerom u prahu **
- 150g kokosovog brašna
- 200 g mlevenog keksa ( konkretno sam koristila plazmu a može i bilo koji drugi)
- 120g pečenog lešnika
- 200g čokolade crne za kuvanje ( 100g za tortu + 100g za preliv )
- 200ml slatke pavlake

Priprema:
1. Sa 900 ml mleka kuvate 3 pudinga od vanile. 300ml mleka za puding od čokolade i 300ml mleka za puding od lešnika. U skuvan puding od čokolade dodaje se 50g čokolade koja treba da se istopi i sjedini sa vrućim pudingom.
2. Stavite pudinge da se skroz ohlade i za to vreme mutite penasto puter/ margarin i šećer u prahu sa vanilin šećerom/ aromom vanile.
3. Ohlađeni puding od vanile podelite na tri posude .

4. U svaku posudu sa pudingom dodate umućen puter/ margarin . Rasporedite jednako. Mutite mikserom prvo pudinge od vanile, pa puding od čokolade i na kraju puding od lešnika. Tim redom nećete morati da perete mutilice između mućenja filova.

5. U jedan deo pudinga od vanile dodaje se plazma, u drugi kokosovo brašno a treći ostaje prazan. U puding od čokolade dodaje se naseckana čokolada a u puding od lešnika iseckani lešnici.

6. Redosled filova: plazma, kokos, čokolada, vanila i lešnik. Za svaki fil potrebno je da odstoji po 10 minuta čisto da se ne bi mešao sa svakim sledećim kad se nanosi .

7. Preliv za tortu ćete napraviti tako što ćete slatku pavlaku zagrejati i dodati izlomljenu čokoladu. Mešati kašikom dok se čokolada ne istopi . Prijatno!
Instagram➡️https://www.instagram.com/p/Bj9CHJQlFSB/?igshid=1r17491cozqdp

Нема коментара:

Постави коментар