26. 5. 2018.

Musaka od krompira i mlevenog mesa | recept za početnike| detaljno objašnjeno

Musaka je jedno od mojih omiljenih jela. Sprema se brzo i lako. 


Sastojci:
  • kilogram i po krompira
  • 400 g mlevenog mesa ( nije bitno koje ćete koristiti. Ja koristim juneće od buta)
  • crni luk
  • ulje
  • so i začini koje volite ( biber, peršun...)

Za prelivanje musake :
  • šolja i po mleka
  • 4 jaja
  • pola kašičice soli

Priprema:

U šerpu u kojoj ćete pržiti meso sipajte ulje da prekrije dno. Crni luk oljuštite, operite i iseckajte na kockice. Luk dodajte u već zagrejano ulje pa pržite tako svega 2-3 minuta. Dodajte mleveno meso i pržite ga 15 minuta. Meso treba da se razdvoji i dobije braon boju. Posolite meso i začinite začinima koje volite.

Preliv za musaku:

U posebnoj posudi pomesajte jaja sa mlekom i to sjedinite. Dodajte so.

Pleh u kom ćete peći musaku pouljite . Krompir oljuštite, operite i secite tanko na kolutove. Kolutove ređajte na pleh tako da prekrijete celo dno.
Preko reda od krompira rasporedite mleveno meso. Samo deo. Postupak ponavljajte dok me utrošite krompir i mleveno meso . Musaku preliti prelivom od mleka i jaja.
Peći 40-45 minuta na 200 stepeni.
Proverite viljuškom nakon nekog vremena da li je krompir omekšao. PRIJATNO!

Ceo postupak je prikazan u videu .

Нема коментара:

Постави коментар