- kilogram i po krompira
- 400 g mlevenog mesa ( nije bitno koje ćete koristiti. Ja koristim juneće od buta)
- crni luk
- ulje
- so i začini koje volite ( biber, peršun...)
Za prelivanje musake :
- šolja i po mleka
- 4 jaja
- pola kašičice soli
Priprema:
U šerpu u kojoj ćete pržiti meso sipajte ulje da prekrije dno. Crni luk oljuštite, operite i iseckajte na kockice. Luk dodajte u već zagrejano ulje pa pržite tako svega 2-3 minuta. Dodajte mleveno meso i pržite ga 15 minuta. Meso treba da se razdvoji i dobije braon boju. Posolite meso i začinite začinima koje volite.
Preliv za musaku:
U posebnoj posudi pomesajte jaja sa mlekom i to sjedinite. Dodajte so.
Preko reda od krompira rasporedite mleveno meso. Samo deo. Postupak ponavljajte dok me utrošite krompir i mleveno meso . Musaku preliti prelivom od mleka i jaja.
Peći 40-45 minuta na 200 stepeni.
Proverite viljuškom nakon nekog vremena da li je krompir omekšao. PRIJATNO!
Ceo postupak je prikazan u videu .
Нема коментара:
Постави коментар