31. 5. 2018.

Pita od krompira | krompiruša

Pita koja će Vas osvojiti na prvi zalogaj. A priča ide ovako.. bila sam na rođendanu kod drugarice, probala sam ovu pitu mada i nisam neki ljubitelj krompira ali ova pita me je oduševila, rekla sam joj da hoću recept i na to potpuno zaboravila. A onda sam otvorila blog, počela da pišem recepte i setila se nje, moje Bilje B. Dobila sam recept ali i obećala da ću je prvom prilikom napraviti i poslužiti. Dan kasnije nastaje ovaj post o krompiruši koju ćete pamtiti kao i ja . A recept ide ovako...


Sastojci:

  • 4 srednja krompira
  • dva manja crna luka
  • kašičica soli
  • biber ( pola kašičice)
  • kašičica origana
  • ulje
  • pola pakovanja kora

 Za premazivanje:
  • jaje
  • kašika jogurta

I šolja vode za prelivanje  10 minuta pred kraj pečenja

Način pripreme:
Oljuštite luk i krompir i operite. Krompir  narendajte a luk naseckajte sitno. Sjedinite krompir i luk sa začinima. Pleh u kom ćete peći pitu odmažite uljem. Kore raširite i na početak kore rasporedite fil po širini.

 Koru sa filom uvijate kao palačinku i tako ređate u pleh dok ne potrošite fil i kore. 


Poređane kore presecite kao na sledećoj slici.


Umutite jaje sa kašikom jogurta i premažite kore. Smesom koja ostane prelijte pitu.

Pitu stavite u hladnu rernu. Uključite na 200° i pecite 35 minuta. Proveravajte pitu na svakih 15 minuta da ne pregori jer nisu sve rerne iste! 
Nakon 35 minuta pitu prelijte sa pola šolje vode i pecite još 15 minuta. Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар