Sastojci:
- 4 srednja krompira
- dva manja crna luka
- kašičica soli
- biber ( pola kašičice)
- kašičica origana
- ulje
- pola pakovanja kora
Za premazivanje:
- jaje
- kašika jogurta
I šolja vode za prelivanje 10 minuta pred kraj pečenja
Način pripreme:
Oljuštite luk i krompir i operite. Krompir narendajte a luk naseckajte sitno. Sjedinite krompir i luk sa začinima. Pleh u kom ćete peći pitu odmažite uljem. Kore raširite i na početak kore rasporedite fil po širini.
Koru sa filom uvijate kao palačinku i tako ređate u pleh dok ne potrošite fil i kore.
Poređane kore presecite kao na sledećoj slici.
Umutite jaje sa kašikom jogurta i premažite kore. Smesom koja ostane prelijte pitu.
Pitu stavite u hladnu rernu. Uključite na 200° i pecite 35 minuta. Proveravajte pitu na svakih 15 minuta da ne pregori jer nisu sve rerne iste!
Nakon 35 minuta pitu prelijte sa pola šolje vode i pecite još 15 minuta. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар