Ovu salatu možete napraviti ako su vam ostala jaja od Uskrsa ili jednostavno želite da napravite nešto vrlo ukrasno za svoju trpezu. Poželjna je u svim prilikama. Vrlo se jednostavno i brzo pravi.
- 5 jaja tvrdo kuvanih
- par listova salate
- 4 kašike pavlake
- 300 g majoneza
- 100 g šunke
- 150g kačkavalja
- crni ili ljubičasti luk ( veća glavica)
- 300g šargarepe ( to je otprilike 3 veće šargarepe)
- jedan veći krompir
- od začina pola kašičice soli i kašičica origana
Način pripreme :
1. Deo pripreme salate
Jaja se skuvaju da budu tvrdo kuvana.
Majonez i pavlaku sjedinite u jednoj posudi. Taj premaz posolite i dodajte origano.
Šunku iseckajte na sitno ili izrendajte ako imate šunku u komadu i prebacite u jedan tanjir.
Krompir oljustite i stavite da se skuva ceo u komadu ( posle se izrenda zato je potrebno da bude ceo).
Luk takođe iseckajte na sitno i stavite u jedan sud zasebno.
Šargarepu za ovaj recept nisam kuvala nego sam je usitnila u secku, ( zdravija je sirova ).
2. deo pripreme salate
Jaja oljuštite. odvojite belanca od žumanaca u dve posude. Iseckajte na sitno belanca i dodajte ih u posudu sa lukom. Žimanca idu tek na kraju salate tako da ih ostavite u komadu, za sada.
Salatu sam pravila u dubljoj činiji a može i u plehu pa da se seče kao torta.
REDOSLED REĐANJA SASTOJAKA: *premaz stavljajte u malim količinama da biste imali dovoljno za celu salatu
Salata na dno,
premaz od pavlake, majoneza i začina
iseckana šunka
premaz
belanca i luk
premaz
sitno iseckana šargarepa
premaz
narendan kačkavalj
narendan krompir
iseckana žumanca
Na slikama nije prikazan ceo proces ali su to neke smernice .
Salata |
salata,premaz |
šargarepa,premaz |
rendani krompir |
Нема коментара:
Постави коментар