17. 4. 2018.

Mimoza salata

Ovu salatu možete napraviti ako su  vam ostala jaja od Uskrsa ili jednostavno želite da napravite nešto vrlo ukrasno za svoju trpezu. Poželjna je u svim prilikama. Vrlo se jednostavno i brzo pravi.
 
  • 5 jaja tvrdo kuvanih
  • par listova salate
  • 4 kašike pavlake
  • 300 g majoneza
  • 100 g šunke
  • 150g kačkavalja
  • crni ili ljubičasti luk ( veća glavica)
  • 300g šargarepe ( to je otprilike 3 veće šargarepe)
  • jedan veći krompir
  • od začina pola kašičice soli i kašičica origana

Način pripreme :
1. Deo pripreme salate
Jaja se skuvaju da budu tvrdo kuvana.
Majonez i pavlaku sjedinite u jednoj posudi. Taj premaz posolite i dodajte origano.
Šunku iseckajte na sitno ili izrendajte ako imate šunku u komadu i prebacite u jedan tanjir.
Krompir oljustite  i stavite da se skuva ceo u komadu ( posle se izrenda zato je potrebno da bude ceo).
Luk takođe iseckajte na sitno i stavite u jedan sud zasebno.
Šargarepu za ovaj recept nisam kuvala nego sam je usitnila u secku, ( zdravija je sirova ).

2. deo pripreme salate
Jaja oljuštite. odvojite belanca od žumanaca u dve posude. Iseckajte na sitno belanca i dodajte ih u posudu sa lukom. Žimanca idu tek na kraju salate tako da ih ostavite u komadu, za sada.
Salatu sam pravila u dubljoj činiji a može i u plehu pa da se seče kao torta.
REDOSLED REĐANJA SASTOJAKA: *premaz stavljajte u malim količinama da biste imali dovoljno za celu salatu

Salata na dno,
premaz od pavlake, majoneza i začina
iseckana šunka
premaz
belanca i luk
premaz
sitno iseckana šargarepa
premaz
narendan kačkavalj
narendan krompir
iseckana žumanca

Na slikama nije prikazan ceo proces ali su to neke smernice .

Salata


salata,premaz



šargarepa,premaz
rendani krompir

Нема коментара:

Постави коментар