27. 4. 2018.

Prženice / recept za početnike

Jelo koje obično pravimo kada nam ostane stari hleb. Jednostavno i lako se pravi.



Sastojci : ( MERA ZA 3-4 PARČETA)
  • hleb
  • jaje
  • voda / mleko / jogurt - pola čaše (šta volite to u smesu za umakanje hleba stavite)
  • ulje
  • so

Način pripreme :           
 
Isecite hleb na kriške. U jednoj posudi sjedinite jaje sa mlekom, vodom ili jogurtom(1/3 čaše). Ja obično dodajem vodu ili mleko ali znam da neki dodaju jogurt. Posolite.  Parčiće hleba umočite sa jedne i druge strane smesu. U tiganj sipajte ulje i kad se zagreje pržite hleb sa jedne i druge strane. Na tanjir stavite salvetu, ređajte prženice da salvete upiju višak masnoće. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар