26. 4. 2018.

Musaka od karfiola na hrono način

Sastojci:                          
  • kesa zamrznutog karfiola ( 450g)/ svežeg
  • juneće mleveno meso 350g
  • jedan crni luk
  • od začina : morska so  origano i biber
  • 4 belanca
  • 150 ml kisele vode
  • maslinovo ulje

Priprema:
Pre pripreme jela ostaviti karfiol da se odmrzne . To ćete najlakše uraditi tako što ćete u dublji sud sipati vrelu vodu i staviti kesu zamrznutog karfiola. A možete ga samo prokuvati u vreloj vodi desetak minuta.

Crni luk očistite, operite i iseckajte na sitno. Stavite u šerpu sa uljem i propržite ga malo. Da ne bi zagoreo dodajte malo vode. Kada se malo prodinstao luk dodaje se mleveno meso i začini. Meso tako pržite 15 - 20 minuta, toliko je otprilike potrebno da dobije braon boju i da bude prženo. Mesu takođe dodajte malo vode jer se na maslinovom ulju može zalepiti za dno . Pripremite pleh manjih razmera za pečenje ove musake. Na dno pleha sipajte ulje. Karfiol procedite i stavite na dno pleha . Preko karfiola rasporedite prženo mleveno meso . Začinite još origanom i biberom.

Preliv za ovu musaku se pravi od 4 belanaca i 150ml kisele vode. Odvojite belanca od zumanaca, belancima dodate kiselu vodu, sve to promešate, dodate malo morske soli i prelijete karfiol i meso.

Musaka se peče 30 - 40 minuta u već zagrejanoj rerni na 180° . Poslednjih 10 minuta pečenja smanjite gornji grejač da musaka ne izgori.

Instagram➡️https://www.instagram.com/p/BlAwgYMH0PJ/?igshid=2f6yqpbp4brc

Нема коментара:

Постави коментар