30. 4. 2018.

Musaka od tikvica bez mesa

Sastojci:
  • 4 tikvice srednje veličine
  • 3 jaja
  • 4 ravne kašike brašna
  • so
  • ulje ( za prženje )

Preliv za musaku:
  • sir 200g (bilo koji beli sir)
  • jedna i po šolja mleka
  • -3 jaja
  • so po ukusu

Način pripreme :

1. Pohovanje tikvica. Tikvice treba oprati, oljuštiti i iseći na trakice.
Posolite tikvice i ostavite ih 15 minuta da se
ocede od vode. Kasnije ih samo procedite
kroz cediljku ..
Potom u jednoj dubljoj posudi ili tanjiru razbijte jaja, dodajte 4 ravne kašike brašna i posolite. Masu od jaja i brašna treba sjediniti da nema grudvice.
Zagrejte tiganj i stavite malo više ulja, moraju da se peku u dubokom ulju.
Tikvice umačite sa obe strane u smesu i svaku ocedite od viška smese da biste imali dovoljno za sve tikvice.
Tikvice spuštajte u tiganj i pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno- braon boju.

 
2. Pravljenje musake
Tako pržene tikvice odmah ređajte u pleh bez podmazivanja jer u njima ima ulja.

Preliv za musaku:
Sir izmrvite viljuškom, dodajte jaja i to sjedinite. Supajte jednu i po čašu mleka  i sjedinite sa sirom i jajima. Posolite i prelijte preko tikvica. Ovu musaku pecite na 200° 40 minuta.

Musaka pre pečenja

Gotova musaka

Нема коментара:

Постави коментар