14. 2. 2022.

Pita sa jabukama

Pozdrav svima koji prate moj blog, danas imam jednu novost koju želim da podelim sa vama. Otvorila sam youtube kanal i objavila prvi video recept. U nastavku je pisani recept a na kraju recepta će biti link do kanala i videa. Zapratite me i tako podržite moj rad.

Recept za pitu sa jabukama 


Sastojci :

  • 5 srednjih jabuka ( koristila sam ajdared )
  • 500 g kora za pite 
  • 150g šećera 
  • 4 kašike griza 
  • aroma vanile ili vanilin šećer (par kapi arome/ jedan vanilin šećer) Odaberite šta volite.
  • 100 ml ulja 
  • cimet ( po ukusu, ako ne volite samo preskočite )


Priprema:

1. Korak : Jabuke operite, oljuštite i izrendajte. 

2. Korak : U  izrendane jabuke stavite : šećer 2-3 kašike, ostatak sačuvajte za posipanje kora, par kapi vanile ili vanilin šećer ( kako volite ), griz i cimet. Sve to dobro sjedinite pa filujte kore.

3. Korak : Za svaku pitu koju ćete uviti trebaće Vam 4 kore. Prvu koru premažite uljem, pospite šećerom, preko stavite drugu koru pa ponovite postupak, treću koru takođe premažite uljem, pospite šećerom i preko nje stavite četvrtu koru koju ćete filovati jabukama, baš kao na snimku. 

Ponovite postupak sa ostatkom kora .

4. Korak : Pečenje pite : pleh premažite uljem ili stavite papir za pečenje i pecite pitu dvadesetak minuta na 200°.  Napomena :  nisu sve rerne iste, možda ćete peći duže ili kraće pitu u odnosu na ovaj recept. Pratite pečenje, a na kraju pita treba da bude kao sasnimka : 




Prijatno ! Zapratite kanal i lajkujte video u znak podrške ! 



6. 1. 2022.

Proteinska ovsena kaša

Sastojci :

  • whey protein vanila 21g
  • 1 banana
  • 4 kašike ovsenih pahuljica
  • Ella sir 3 kašike
  • 100 ml vruće vode za prelivanje pahunjica


Priprema :

Pahuljice stavite u posudu, preliti vrućom vodom da nabubre (5-10 minuta).

Sve ostale sastojke stavite u blender, na kraju dodajte pahuljice i sve sjedinite u blenderu.


Instagram : https://www.instagram.com/reel/CYYmNLihj4N/?utm_source=ig_web_copy_link 

16. 12. 2021.

Sutlijaš - recept za početnike

 Sastojci: 

  • jedna šolja pirinča 
  • dve šolje vode 
  • pola šolje mleka 
  • vanilin šećer ( jedna kesica )
  • dve kašike kristal šećera 
  • cimet, može i ne mora 


Priprema:

Pirinač pre pripreme oprati i procediti. ( Ovo radimo da izađe višak skroba iz pirinča ).

U šerpicu sipamo vodu, šećer i vanilin šećer i kuvamo na laganoj vatri dok voda ne proključa.

U proključalu vodu sipamo pirinač i mešamo sve vreme dok se ne zgusne. Kada se zgusne dodajte mleko. Mešajte još par minuta dok ne dobijetu gustu masu. Sve ukupno za ovu pripremu će Vam trebati desetak minuta.

Na kraju dodajte cimet ili već nešto drugo što volite.

Prijatno!

Instagram : https://www.instagram.com/p/CXjWTQSs2Lo/?utm_source=ig_web_copy_link 


12. 12. 2021.

Kremasta testenina sa samo dva sastojka


Ovaj recept je vrlo brz i lak za pripremu. 

Za dve porcije biće Vam potrebno :

  • Testenina 250 g
  • Krem za kuvanje ili pavlaka za kuvanje 200 ml
  • Kačkavalj 100 - 150 g ( koristila sam gaudu, a Vi možete koristiti kačkavalj koji volite )

*kačkavalj izrendajte pre pripreme jela


Začini: 

  • So - po ukusu
  • Biber - po ukusu
  • Origano - po ukusu


Način pripreme :

Testeninu skuvajte, pratite uputstvo za kuvanje sa pakovanja. 

U skuvanu testeninu ( koju ćete procediti i vratiti u šerpu ) sipajte krem za kuvanje / pavlaku za kuvanje i izrendan kačkavalj. Sve to promešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi par munuta dok se sve ne sjedini.

 Dodajte začine po ukusu. 

Za dekorisanje sam koristila masline, koje možete i ne morate da koristite .

Prijatno!

Instagram : https://www.instagram.com/p/CX7A_GZMhGi/?utm_source=ig_web_copy_link





8. 6. 2020.

Mini pice

Sastojci :

  • 350- 400g brašna
  • *50g brašna za posipanje radne površine ( da se testo ne zalepi kad ga rastanjite oklagijom)
  • 200ml mlake vode
  • četvrtina kvasca
  • 5 kašika ulja
  • kašičica šećera
  • pola kašičice soli

  • 200g šunke
  • 200g kačkavalja
  • 200g kečapa
  • origano po želji

Priprema: 

Sve sastojke dobro sjediniti u dubljoj posudi, ulje dodati na kraju. Dobićete testo koje se ne lepi.
Ostaviti pola sata na toplom mestu prekriveno krpom/folijom da naraste. Nakon 30 minuta posuti brašno na čistu površinu i oklagiju, staviti testo i razvući ga oklagijom. Čašom oblikovati krugove . Čašu isto s vremena na vreme ubaciti u brašno da se testo ne zalepi na rubove. 
Na svaki krug dodati kečap, šunku i kačkavalj. Peći 10-12 minuta na 200°.
Prijatno !