Sastojci :
350- 400g brašna- *50g brašna za posipanje radne površine ( da se testo ne zalepi kad ga rastanjite oklagijom)
- 200ml mlake vode
- četvrtina kvasca
- 5 kašika ulja
- kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 200g šunke
- 200g kačkavalja
- 200g kečapa
- origano po želji
Priprema:
Sve sastojke dobro sjediniti u dubljoj posudi, ulje dodati na kraju. Dobićete testo koje se ne lepi.
Ostaviti pola sata na toplom mestu prekriveno krpom/folijom da naraste. Nakon 30 minuta posuti brašno na čistu površinu i oklagiju, staviti testo i razvući ga oklagijom. Čašom oblikovati krugove . Čašu isto s vremena na vreme ubaciti u brašno da se testo ne zalepi na rubove.
Na svaki krug dodati kečap, šunku i kačkavalj. Peći 10-12 minuta na 200°.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар