Sastojci :
- pileći file
- jedno jaje
- 4 kašike brašna
- ulje za prženje 100ml (ako je to malo, dodati još po potrebi)
- so, biber ( po ukusu, ne preterujte, dovoljno je jedan prstohvat soli i vrlo malo bibera)
- i još prijanjajuća folija
Priprema:
Pileći file iseći po dužini da biste dobili dve tanke šnicle. Obe šnicle prekriti providnom prijanjajućom folijom i istanjiti čekićem za meso sa obe strane. *Prekrivanje mesa prijanjajućom folijom se radi iz higijenskih razloga.
U jednu posudu ili tanjir izmutiti jedno jaje i dodati gore navedene začine.
U veći plitak tanjir dodati brašno. Rasporediti ga svuda jednako.
Meso uvaljati sa obe strane u brašno pa u jaje isto s obe strane, pa opet u brašno. Ponavljati postupak dok ne potrošite meso. * Za veće količine mesa biće potrebno više brašna i jaja.
Tiganj s uljem zagrejati i peći šnicle . par minuta s obe strane . znaćete da su pržene kad dobiju zlatkasto naranadžastu boju.
Pohovanu piletinu možete servirati uz pire od krompira .
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар