8. 6. 2020.

Paprikaš


Sastojci :

  • jedan pileći file
  • pola kg krompira
  • 200 ml soka od paradajza ili 2 paradajza iseckana sitno
  • crni luk
  • dve kašike ulja
  • so, biber, peršun, aleva paprika

Priprema:

Luk iseckati i propržiti na zagrejanom ulju. Pileći file takođe iseckati i dodati u šerpu da se prži zajedno s lukom. Sipati vodu ( 200ml) da se piletina i luk dinstaju. Kad voda ispari dodati krompir isečen na kockice, sipati vodu preko krompira da se sve zajedno kuva. Dodati začine po ukusu. Kuvati dok krompir ne omekša, pola sata otprilike. Na kraju sipati 200ml soka od paradajza ili iseckan paradajz. Kuvati još 5 minuta. (za ovo jelo možete praviti zapršku ali i ne mora)
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар