26. 5. 2020.

Nudle sa bolonjeze sosom - Brzo i lako - Recept za početnike

Ovo je recept za sve koji nemaju vremena za kuvanje. Ručak koji ćete pripremiti za 20-25 minuta.
Na ovom linku možete naći recept za špagete bolonjeze koje ćete praviti na uobičajen način: https://kuhinjajednedevojke.blogspot.com/search?q=%C5%A1pagete, a recept koji sledi je uprošćena verzija sa kupovnim sosom iz kesice. Izaberite koji Vam se više sviđa pa pravite .

Sastojci:
  • jedan crni luk
  • jedna šargarepa
  • 300-400g mlevenog mesa (junećeg/svinjskog)
  • jedno pakovanje nudli
  • kesica instant sosa bolonjeze
  • dve kašike ulja + kašika za prženje mesa
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Skuvati nudle sa 300 ml vode. Procediti skuvane nudle. 

 Luk i šargarepu oljuštiti i oprati. 
Iseći na kockice.
U većoj šerpi zagrejati ulje, dodati iseckanu šargarepu i luk. 
Pržiti par minuta pa dodati 100-200 ml vode da bi šargarepa omekšala. 
Mešati sve vreme da se ne zalepi za dno i ne izgori. 
Kada sva voda ispari dodati kašiku ulja i dodati mleveno meso.
 Meso sve vreme mešati i pržiti dok ne postane braon boje. 

Sos iz kesice pripremiti prema uputstvu. (Sos se sa 300ml vode sjedini i doda u šerpu sa prženim mesom) . Kuva se 5 minuta dok se ne zgusne. 

 Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар