U znaku praznika ide i praznični recept za Božićnu pogaču koja se tradicionalno priprema za Badnje veče !
Potrebni sastojci :
- jedno jaje za testo + jedno za premazivanje pogače
- 3 čaše brašna tip 400 meko
- 1 čaša jogurta
- prašak za pecivo (jedna kesica)
- čaša i po ulja
- pola kašičice soli
- susam
Postupak je vrlo lak pomešati brašno, prašak za pecivo i so. Dodati jaje, jogurt i ulje u smesu sa brašnom pa dobro promešati da se smesa sjedini.
**Koristite jednu istu čašu za sve sastojke kako bi masa bila ujednačena.
U jednoj posudici umutiti drugo jaje i malo posoliti.
Masu prebaciti u pleh koji ste prethodno pouljili i pobrašnjavili ili stavili samo papir za pečenje. Kada ste prebacili smesu oblikujte je da bude svuda jednako, ubacite paricu koju ste prethodno dezinfikovali (oprali pa obrisali alkoholom) i premažite umućenim jajetom. Prespite celo jaje slobodno jer treba da se razlije. Pospite susamom po želji. Peče se na srednjoj temperaturi od 15-20 minuta. Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар