Sastojci:
- 160g ulja
- 520 g brašna tip 500
- 250ml mleka
- pola kvasca
- sir 300
- kašičica soli
- kašičica šećera
- žumance za premazivanje
Priprema:
Zagrejati mleko da bude mlako nikako vrelo. Izdrobiti pola kvasca u mleko dodati šećer . Promešati, sjediniti bez grudvica i ostaviti na toplo mesto desetak minuta da kvasac naraste.
Nakon desetak minuta kada je kvasac narastao sipati ga u veću činiju u kojoj ćete mesiti testo. Postepeno dodavati brašno sve vreme mešajući varjačom ili rukom. Dodati so i ulje. Umesiti testo. Ako Vam se bude lepilo za prste dodajte još malo brašna ( oko 50g ).
Na radnu površinu sipajte brašno. Testo podelite nožem na 4 dela i oblikujte loptice. Svaku lopticu je potrebno rastanjiti oklagijom ( koju cete pre upotrebe pobrašnjiti ) u oblik pravougaonika . Sir izgnječiti, podeliti na 4 dela.
Na svaki pravougaonik staviti sir na celu površinu i urolati ( da bude rolnica). Tako uraditi sa svim lopticama.
Pleh pre pečenja obložiti papirom za pečenje. Premažite rolnice umućenim žumancetom i pospite po želji semenkama koje volite ( lan, susam, golica, suncokret, kim) ili krupnom morskom soli.
Ostaviti da narastu jos 10-15 minuta dok Vam se rerna ne zagreje. Uključite rernu na 200°.
Pecite rolnice 25 -30 minuta. Pazite da ne pregore. *Držite se uputstva za svoju rernu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар