Instagram➡️https://www.instagram.com/p/B0WO7Y1oKdp/?igshid=1r7a0in8ii1jq
* U ovom receptu sam izbegla korišćenje neutralne pavlake jer mi smeta a ako ste i Vi intolerantni na nju ovo je odlično rešenje da napravite ovo jelo!
Sastojci :
- testenina / pasta ( mera nije bitna kao ni vrsta) u mom slučaju to su tajatele
- ulje i so za kuvanje testenine
Postupak kuvanja testenine imate na mom blogu tako da ću ovde u kratkim crtama napisati. U šerpu sipate vodu, malo ulja i so. Ringlu na kojoj kuvate stavite na najveći broj. Kad proključa stavite testeninu / pastu i kuvate dok ne postane mekana ili pratite uputstvo sa kese za minutažu kuvanja. Procedite gotovu testeninu.
Za sos će Vam trebati:
- pola šolje jogurta
- kašika pavlake
- 50 g trapist sira
- 50 g gauda sira
- 50 g edamer sira
- 100 g sitnog sira
Začini:
- Biber
- Peršun ( sušeni )
- Origano
- So( vrlo malo jer su sirevi slani)
Postupak pravljenja sosa:
U šolju sa jogurtom stavite kašiku pavlake i sjedinite kašikom ili viljuškom da bude bez grudvica. U šerpicu sipajte jogurt sa pavlakom i na tihoj vatri kuvajte ali ne sme da proključa ( samo da se ugreje).
Sve žute sireve ( trapist, gauda, edamer) narendajte u jednu posudu ili naseckajte na što sitnije komade ( time ćete skratiti proces otapanja sira ).
Kada jogurt sa pavlakom bude pred ključanje dodajte sireve i pojačajte intenzitet ringle da se sirevi otope i sjedine. Sve vreme mešajte. Dodajte začine po ukusu, nemojte da preterate sa kiličinom soli i bibera. Na kraju dodajte i sitan sir. On ne mora da se topi on će samo zgusnuti ovaj sos . Skuvanu testeninu direktno dodajte u sos pa poslužite. Prijatno i uspešno pripremanje recepta Vam želim.
Нема коментара:
Постави коментар