Kamperska čorba
Sastojci :
- crni luk
- jedan veći krompir
- tikvica
- dve šargarepe
- kesica paradajz supe/čorbe
- peršun ( suvi, jedna kašičica ili sveži, jedna veza )
- suvi začin ( ja sam stavila pola kašičice kulinat natura )/ može i ne mora
- biber
- so
- ulje za prženje luka, jedna puna kašika
Priprema:
Sitno seckani crni luk prodinstati na ulju, dodati sitno seckanu šargarepu i propržiti par minuta sa lukom, dodati vodu i na kockice sečen krompir. Kad je krompir skuvan dodati tikvicu ( ja sam je sekla na rezance, ali može i na kockice) zatim dodati jednu kesu paradajz supe. Ako treba dosoliti i dodati ostale začine
(biber, peršun, suvi začin);
*Ako stavite više od jednog krompira ova čorba uz salatu može da bude glavno jelo.
Piletina u slanini:
- dva pileća filea
- 100-150g slanine ili pršute isečene na listiće/ slajseve
- neutralna pavlaka ili krem za kuvanje 500ml
- so
- kačkavalj po izboru, ja sam koristila gaudu 50-100g
- parmezan *može i ne mora - otprilike je dovoljna jedna kašika
Priprema:
Pileće belo tanko iseći na šnicle i grilovati sa obe strane na tiganju. Tanko isečenu slaninu ili pršutu omotati oko piletine pa ređati u vatrostalnoj posudi. Preliti neutralnu pavlaku ili krem za kuvanje preko piletine, posoliti i peći u rerni , ali prethodno preliveno držati oko sat vremena.
Pri kraju pečenja posuti rendanim kačkavaljem i ostaviti u isključenoj rerni desetak minuta. U pavlaku kojom se preliva može se dodati parmezan. Služiti uz salatu po želji , može i uz pire krompir.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар