Ova rubrika ,,Recepti za početnike" je srž ovog bloga . Moj cilj je da svaki recept detaljno objasnim kako bi svi početnici lakše savladali kuvanje. U nastavku sledi recept za kuvanje graška.
Sastojci :
* U ovom receptu pileće meso možete da zamenite bilo kojim drugim mesom. Možete kuvati grašak bez mesa.
Priprema:
Luk oljuštiti, oprati i iseći na kockice. U šerpu staviti ulje da pokrije dno i sačekati par minuta da se zagreje. U zagrejano ulje dodati luk. Luk pržiti kratko, svega par minuta. Dodati sitno seckanu šargarepu. Piletinu takođe iseckati na kockice pa dodati u šerpu. Piletina treba da se dinsta pola sata uz dodavanje vode. Kad se piletina izdinstala pola sata dodati smrznuti grašak i krompir koji ćete krupnije naseći i preliti vodom. Dodati začine ( so, biber, mirođiju ) i kuvati grašak pola sata.
Na kraju možete dodati zapršku a i ne morate. Zaprška će samo zgusnuti jelo.
Zaprška se pravi tako što u šerpici zagrejete ulje, dodate vrlo malo brašna da se proprži i bude žućkasto i dodate prstohvat aleve paprike. Sve to sjedinite i dodate u grašak. Kuvajte i mešajte kašikom/varjačom još par minuta i vaš grašak je gotov.
* Ako kuvate bez mesa, korak dinstanja preskočite.
*Ako koristite drugo meso, dinstanje će znatno duže trajati.
Juneće meso se dinsta u proseku sat i po do dva. Svinjsko malo manje.
Probajte meso za svaki slučaj da ne bude žilavo.
* Ako koristite grašak koji nije smrznut, duže će se kuvati jer smrznuti proizvodi su već polu-gotovi pa im treba manje vremena da se skuvaju.
Prijatno! Instagram➡️https://www.instagram.com/p/B5h9-7CJlYn/?igshid=1euahymb9u96y
- jedno pakovanje smrznutog graška
- dva manja krompira
- šargarepa
- crni luk ( srednje veličine )
- pileći file
- kašičica mirođije
- so
- biber
- ulje za prženje luka, količina:( da pokrije dno šerpe )
- ulje
- vrlo malo brašna ( pola kašičice )
- aleva paprika
* U ovom receptu pileće meso možete da zamenite bilo kojim drugim mesom. Možete kuvati grašak bez mesa.
Priprema:
Luk oljuštiti, oprati i iseći na kockice. U šerpu staviti ulje da pokrije dno i sačekati par minuta da se zagreje. U zagrejano ulje dodati luk. Luk pržiti kratko, svega par minuta. Dodati sitno seckanu šargarepu. Piletinu takođe iseckati na kockice pa dodati u šerpu. Piletina treba da se dinsta pola sata uz dodavanje vode. Kad se piletina izdinstala pola sata dodati smrznuti grašak i krompir koji ćete krupnije naseći i preliti vodom. Dodati začine ( so, biber, mirođiju ) i kuvati grašak pola sata.
Na kraju možete dodati zapršku a i ne morate. Zaprška će samo zgusnuti jelo.
Zaprška se pravi tako što u šerpici zagrejete ulje, dodate vrlo malo brašna da se proprži i bude žućkasto i dodate prstohvat aleve paprike. Sve to sjedinite i dodate u grašak. Kuvajte i mešajte kašikom/varjačom još par minuta i vaš grašak je gotov.
* Ako kuvate bez mesa, korak dinstanja preskočite.
*Ako koristite drugo meso, dinstanje će znatno duže trajati.
Juneće meso se dinsta u proseku sat i po do dva. Svinjsko malo manje.
Probajte meso za svaki slučaj da ne bude žilavo.
* Ako koristite grašak koji nije smrznut, duže će se kuvati jer smrznuti proizvodi su već polu-gotovi pa im treba manje vremena da se skuvaju.
Prijatno! Instagram➡️https://www.instagram.com/p/B5h9-7CJlYn/?igshid=1euahymb9u96y
Нема коментара:
Постави коментар