14. 12. 2019.

Limun čizkejk

Ovaj recept sam takođe dobila. Probala sam ovaj kolač kod drugarice i odmah tražila recept.
Autor recepta je Jelena Breznikar.

  


Sastojci za koru :
  • 300g mlevene plazme
  • sok od dve pomorandže
  • 100g istopljenog putera
  • vanilin šećer
  • dve kašike šećera u prahu

U dubljoj posudi se svi sastojci sjedine. Dobijena masa se prebaci u kalup prečnika 26cm, poravna se. Kalup treba ostaviti na pola sata u frižider da se kora stegne.

Sastojci za fil:

  • 500g slatke pavlake
  • 2 kremfixa
  • želatin
  • 4 kašike hladne vode
  • krem sir ili ala kajmak 400g ( ja sam koristila ella sir za ovaj recept)
  • 100g šećera u prahu
  • 100ml mleka

Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Umućenu slatku pavlaku staviti u frižider da se ohladi .
* Na uputstvu za kremfix pročitaćete pravilo da se dodaje u ohlađenu slatku pavlaku. Nakon desetak minuta dodajte kremfix i umutite da se sjedini. Dodajte  krem sir i mleko, sjedinite sve mikserom.
 Želatin pripremite po uputstvu sa kesice pa sjedinite sve sastojke.
Prebaciti dobijenu smesu u kalup, poravnati i vratiti u frižider da se stegne sat vremena.

Preliv:

  • 3 limuna
  • 1 pomorandža
  • želatin
  • 4 kašike hladne vode


Nakon sat vremena, iscedite limun  i pomorandžu. Želatin pripremite po istom principu. Sve sjedinite i prelijte preko belog fila. Ostaviti preko noći da se stegne!
Instagram➡️https://www.instagram.com/p/B6BckodpePl/?igshid=skskh70fr5bc

Нема коментара:

Постави коментар