Sastojci:
- Pileći file
- Paradajz
- Iceberg salata
- Dva parčeta hleba za krutone
- Ulje
- Parmezan ( količina po želji, stavite koliko volite)
- So, biber...
Priprema:
Pileći file iseći na pola i tako
dobiti dve tanke šnicle. Posoliti i pobiberiti meso sa obe strane.
Meso možete grilovati u gril tiganju
ili peći u rerni na papiru za pečenje, bez ulja. To je zdravija varijanta.
2.Varijanta je pohovanje mesa:
Za pohovanje će vam biti potrebno
jedno jaje, 200g brašna i 100g prezli. Postupak je jednostavan. Meso prvo
uvaljajte u brašno sa obe strane, pa u umućeno jaje, pa u prezle. Nakon toga
meso se prži dok ne dobije narandžastu boju.
Da biste napravili krutone, potrebno
je iseći hleb na kockice i propržiti ga u tiganju svega par minuta ili ispeći u
rerni na paparu za pečenje dok ne postane hrskav.
Nakon što ste meso obradili na neki
od ova tri načina, potrebno ga je iseći na kockice kao i paradajz. Sjediniti
sve sastojke i dodati parmezan.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар