11. 12. 2019.

Cezar salata


Sastojci:

  • Pileći file
  • Paradajz
  • Iceberg salata
  • Dva parčeta hleba za krutone
  • Ulje
  • Parmezan ( količina po želji, stavite koliko volite)
  • So, biber...

Priprema:

Pileći file iseći na pola i tako dobiti dve tanke šnicle. Posoliti i pobiberiti meso sa obe strane.
Meso možete grilovati u gril tiganju ili peći u rerni na papiru za pečenje, bez ulja. To je zdravija varijanta.

2.Varijanta je pohovanje mesa:

Za pohovanje će vam biti potrebno jedno jaje, 200g brašna i 100g prezli. Postupak je jednostavan. Meso prvo uvaljajte u brašno sa obe strane, pa u umućeno jaje, pa u prezle. Nakon toga meso se prži dok ne dobije narandžastu boju.

Da biste napravili krutone, potrebno je iseći hleb na kockice i propržiti ga u tiganju svega par minuta ili ispeći u rerni na paparu za pečenje dok ne postane hrskav.

Nakon što ste meso obradili na neki od ova tri načina, potrebno ga je iseći na kockice kao i paradajz. Sjediniti sve sastojke i dodati parmezan.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар