Ovaj kolač je čokoladna verzija ledenih kocki. Recept sam sama osmislila i sada ga prezentujem javno .
1.Sastojci za biskvit :
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 2 kašike kakao praha
- Pola kesice praška za pecivo
- Jedna kesica vanilin šećera
2.Preliv za biskvit
- 200ml vode
- 150g šećera
- Vanilin šećer ( jedna kesica )
3.Čokoladni fil :
- 400ml slatke pavlake
- 250g neslanog sira ( ABC, Ella ili ala kajmaka )
- 200g čokoladnog ili lešnik krema (ja sam koristila lešnik krem premia)
4.Čokoladna glazura:
- 200ml slatke pavlake
- 200g čokolade
Priprema:
*Uključiti rernu na 180 stepeni.
Pleh podmazati uljem i posuti brašnom da se smesa ne zalepi, ili staviti papir za pečenje.
1.Priprema biskvita:
Trebaće Vam dve posude za odvajanje belanaca od žumanaca .
Umutite penasto belanca, dodajte žumanca i mutite mikserom kratko na najmanjoj brzini. Dodati ostale sastojke i sjediniti celu smesu kašikom, nikako mikserom.
Smesa treba da ostane vazdušasta.
Smesu preručiti u pleh i peći 15-20 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Ostaviti da se potpuno ohladi.
2. Preliv je potrebno napraviti kako bi kolač imao hladan biskvit.
Skuvati vodu i šećer. Šećer treba da se potpuno istopi i pretvori u sirup.
Preliv preliti preko hladnog biskvita.
Pre filovanja potrebno je da se ohladi.
Najbolje je ostaviti u frižideru pola sata.
3. Fil
Umutiti mikserom čvrsto slatku pavlaku, dodati neslani sir i krem i umutiti dok se ne sjedini.
Fil staviti preko ohlađene kore prelivene prelivom.
* Ja sam koru ostavila u plehu i preko stavila fil.
4. Slatku pavlaku zakuvajte sa čokoladom. Čokolada treba da se istopi i sjedini.
Ostaviti da se ohladi par minuta pa preliti preko fila.
Kolač ostaviti da se ohladi preko noći.
Instagram➡️ https://www.instagram.com/kuhinja_jednedevojke/
➡️https://www.instagram.com/p/B_JE3YTJqz7/?igshid=133mxpierrpus
➡️https://www.instagram.com/p/B_JE3YTJqz7/?igshid=133mxpierrpus
Нема коментара:
Постави коментар