27. 4. 2020.

Ruža

Sastojci :
- pola kocke svežeg kvasca (20g)ili suvog jedna kesica
- kašičica šećera
- 250ml mleka
- pola kg brašna
- 100 ml ulja
- pola kašičice soli

Priprema:
Pripremite posudu u kojoj će kvasac da se aktivira ili naraste. U tu posudu dodati šećer, kašiku brašno i kvasac. Mleko zagrejati da bude toplo ( ne vruće ). Dodati zagrejano mleko i sve sjediniti da bude bez grudvica. Pokriti čistom krpom, prijanjajućom ili aluminijumskom folijom. Ostaviti 10 minuta na toplom mestu. Nakon 10 minuta praviti testo.
U dubljoj posudi sjediniti brašno, 100ml ulja, so i kvasac koji je odstojao 10 minuta.

Sjediniti rukom, varjačom ili mikserom koji ima nastavke za testo. Testo koje ćete dobiti ne treba da se lepi. Nakon što ste dobro umesili testo i kad prestane da se lepi pokriti i ostaviti da naraste 30 - 45 minuta.
Nakon što je testo odstojalo i udvostručilo se praviti loptice.

U pleh staviti papir za pečenje. Loptice ređati u krug kao na slici. Peći 35-40 minuta na 200° , proveravati da ne izgori.

Instagram➡️

Нема коментара:

Постави коментар