Sastojci :
- 150 g plazme - 3 pomorandže Beli fil :
-500 g slatke pavlake
-1 vanilin šećer
-2 kremfixa ili 1 želatin
-11 kašika soka od pomorandže
-Ella sir 400 g ili ala kajmak, krem sir 400g
-5 kašika prah šećera
Preliv :
1 želatin + 4 kašike hladne vode
preostali sok od pomorandže + sok od limuna ( ako ne volite limun može još jedna pomorandža )
Priprema :
Iscediti 3 pomorandže, plazmu potopiti u sok i ređati na dno pleha.
Sastojke za beli fil umutiti mikserom i staviti preko plazme. Treba da odstoji u frižideru sat vremena da se stegne.
Preliv :
Želatin sipati u posudu, dodati 4 kašike hladne vode. Ostaviti desetak minuta da nabubri, potom ga istopiti na srednjoj temperaturi da se istopi. Iscediti limun, dodati ga u sok od pomorandže, dodati istopljen želatin, promešati i preliti beli fil. Ostaviti da se kolač stegne sat - dva.
Postupak prikazan u videu
Mmmm... Obožavam čizkejk. Tako volim čizkejk. Ali ovaj od pomorandže nikada nisam probao, to je sigurno sledeća poslastica koju pravim.
ОдговориИзбришиI ja ga volim, volim, volim. A tako lako za napraviti.
ОдговориИзбришиDrago mi je da Vam se dopada recept!
ИзбришиBaš fina varijanta, mada koristim gotov 100% sok od pomorandže iz prodavnice, nekako mi je jači, sadrži i pulpu i koru. Na to sam još iskoristila i narandžastu boju za kolače i prošarala da izgleda kao užareno sunce.
ОдговориИзбриши