17. 4. 2022.

Čizkejk od pomorandže, brz i jednostavan recept koji se ne peče

 Sastojci :

- 150 g plazme - 3 pomorandže Beli fil :
-500 g slatke pavlake -1 vanilin šećer -2 kremfixa ili 1 želatin -11 kašika soka od pomorandže -Ella sir 400 g ili ala kajmak, krem sir 400g -5 kašika prah šećera Preliv :
1 želatin + 4 kašike hladne vode preostali sok od pomorandže + sok od limuna ( ako ne volite limun može još jedna pomorandža )


Priprema :

Iscediti 3 pomorandže, plazmu potopiti u sok i ređati na dno pleha.

Sastojke za beli fil umutiti mikserom i staviti preko plazme. Treba da odstoji u frižideru sat vremena da se stegne.

Preliv :

Želatin sipati u posudu, dodati 4 kašike hladne vode. Ostaviti desetak minuta da nabubri, potom ga istopiti na srednjoj temperaturi da se istopi. Iscediti limun, dodati ga u sok od pomorandže, dodati istopljen želatin, promešati i preliti beli fil. Ostaviti da se kolač stegne sat - dva.

Postupak prikazan u videu






4 коментара:

  1. Анониман17. 7. 2022. 19:34

    Mmmm... Obožavam čizkejk. Tako volim čizkejk. Ali ovaj od pomorandže nikada nisam probao, to je sigurno sledeća poslastica koju pravim.

    ОдговориИзбриши
  2. I ja ga volim, volim, volim. A tako lako za napraviti.

    ОдговориИзбриши
  3. Baš fina varijanta, mada koristim gotov 100% sok od pomorandže iz prodavnice, nekako mi je jači, sadrži i pulpu i koru. Na to sam još iskoristila i narandžastu boju za kolače i prošarala da izgleda kao užareno sunce.

    ОдговориИзбриши