3. 4. 2022.

Burek sa šunkom i kačkavaljem

 Ovaj recept je nastao kao inspiracija na burek koji sam probala u jednoj poznatoj beogradskoj pekari. Ta pekara je čuvena po bureku koji prave u raznim varijantama. Ovo je moja verzija i nadam se da će Vam se dopasti! U nastavku je pisani i video recept.


Sastojci:

  • kore za pitu 500 g
  • 150 g kačkavalja 
  • 150 g šunke
  • 200 ml kisele vode 
  • 100 ml ulja


Priprema:

Pre pripreme uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje .

Kačkavalj izrendati a šunku iseckati. Kiselu vodu i ulje pomešati u jednoj činiji/posudi. Dno tepsije premazati mešavinom ulja i vode i staviti prvu koru, zatim i drugu i premazati pa staviti malo šunke izrendanog kačkavalja. Staviti narednu koru pa ponoviti sve korake opet. Kada istrošite kačkavalj i šunku stavite koru preko, premažite je i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 10-15 minuta. Moj burek se pekao 12 minuta. 




Нема коментара:

Постави коментар