30. 3. 2022.

Prebranac ( recept za početnike )

 Sastojci :

  • 350g pasulja
  • jedan crni luk
  • nekoliko šargarepa
  • suvo meso 
  • začini po ukusu


Priprema :

Pasulj treba potopiti u šerpi da prenoći. Sutradan procediti pasulj, oprati ga i staviti ga u šerpu sa vodom da se kuva. Kada počne da vri, tu vodu treba baciti, sipati drugu i nastaviti sa kuvanjem. Pasulj će biti gotov kada sva voda bude isparila. Dok se pasulj kuva oljuštiti i oprati šargarepu i luk. Možete ih iseckati ručno a možete kao ja u secku. Kada je pasulj gotov preručiti ga u pleh, dodati šargarepu, luk, začine i preliti vodom. Peći 45 minuta na 200 stepeni. 


Ceo proces možete pogledati u videu.


Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар