16. 3. 2022.

Čokoladni kolač sa višnjama

Sastojci :

  • 300g brašna
  • 3 kašike kakao praha
  • prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 150 ml mleka
  • jedna čaša jogurta
  • jaje
  • 400 g višanja
Ako koristite smrznute višnje, odmrznite ih pre nego što ih dodate u smesu. 

Za preliv : 100 g čokolade 
                  100 g slatke pavlake



Postupak  pravljenja je vrlo jednostavan. Trebaće Vam dve posude jedna za suve sastojke druga za tečne. 
    U prvu posudu dodajte sve suve sastojke ( brašno, prašak za pecivo, so, šećer, kakao, vanilin šećer).  Pa promešajte da se sjedine.

 U drugu posudu sipajte sve tečne sastojke ( jaje, mleko, jogurt, ulje). 

Mikserom ih izmiksajte pa  postepeno dodajte suve sastojke. Mikserom sjedinite suve i tečne sastojke i dodajte 400g višanja. U pleh stavite papir za pečenje i prespite smesu . Peći 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni .

Preliv za kolač se pravi vrlo jednostavno, slatku pavlaku zagrejte u šerpici i dodajte čokoladu. Taj preliv treba da bude gust kao na snimku. Preliv treba da se ohladi pre nego što prelijete kolač.

Ceo postupak pravljenja ovog kolača je prikazan u videu. 





Нема коментара:

Постави коментар