Sastojci :
- 300g brašna
- 3 kašike kakao praha
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 150 ml mleka
- jedna čaša jogurta
- jaje
- 400 g višanja
Ako koristite smrznute višnje, odmrznite ih pre nego što ih dodate u smesu.
Za preliv : 100 g čokolade
100 g slatke pavlake
Postupak pravljenja je vrlo jednostavan. Trebaće Vam dve posude jedna za suve sastojke druga za tečne.
U prvu posudu dodajte sve suve sastojke ( brašno, prašak za pecivo, so, šećer, kakao, vanilin šećer). Pa promešajte da se sjedine.
U drugu posudu sipajte sve tečne sastojke ( jaje, mleko, jogurt, ulje).
Mikserom ih izmiksajte pa postepeno dodajte suve sastojke. Mikserom sjedinite suve i tečne sastojke i dodajte 400g višanja. U pleh stavite papir za pečenje i prespite smesu . Peći 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni .
Preliv za kolač se pravi vrlo jednostavno, slatku pavlaku zagrejte u šerpici i dodajte čokoladu. Taj preliv treba da bude gust kao na snimku. Preliv treba da se ohladi pre nego što prelijete kolač.
Ceo postupak pravljenja ovog kolača je prikazan u videu.
Нема коментара:
Постави коментар