- 250 g bilo koje testenine.
- 4 jaja
- 250g sira
- so ( po ukusu )
Priprema:
Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja pa procediti.
U jednoj posudi umutiti jaja, sir i so. Dno pleha premazati uljem. Dodati testeninu i preliti je sirom i jajima.
Peći 15 minuta na 200° .
Prijatno !
Priprema:
Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja pa procediti.
U jednoj posudi umutiti jaja, sir i so. Dno pleha premazati uljem. Dodati testeninu i preliti je sirom i jajima.
Peći 15 minuta na 200° .
Prijatno !
Ako koristite smrznute višnje, odmrznite ih pre nego što ih dodate u smesu.
Za preliv : 100 g čokolade
100 g slatke pavlake
Postupak pravljenja je vrlo jednostavan. Trebaće Vam dve posude jedna za suve sastojke druga za tečne.
U prvu posudu dodajte sve suve sastojke ( brašno, prašak za pecivo, so, šećer, kakao, vanilin šećer). Pa promešajte da se sjedine.
U drugu posudu sipajte sve tečne sastojke ( jaje, mleko, jogurt, ulje).
Mikserom ih izmiksajte pa postepeno dodajte suve sastojke. Mikserom sjedinite suve i tečne sastojke i dodajte 400g višanja. U pleh stavite papir za pečenje i prespite smesu . Peći 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni .
Preliv za kolač se pravi vrlo jednostavno, slatku pavlaku zagrejte u šerpici i dodajte čokoladu. Taj preliv treba da bude gust kao na snimku. Preliv treba da se ohladi pre nego što prelijete kolač.
Ceo postupak pravljenja ovog kolača je prikazan u videu.
Pozdrav svima koji prate moj blog, danas imam jednu novost koju želim da podelim sa vama. Otvorila sam youtube kanal i objavila prvi video recept. U nastavku je pisani recept a na kraju recepta će biti link do kanala i videa. Zapratite me i tako podržite moj rad.
Recept za pitu sa jabukama
Sastojci :
5 srednjih jabuka ( koristila sam ajdared )
500 g kora za pite
150g šećera
4 kašike griza
aroma vanile ili vanilin šećer (par kapi arome/ jedan vanilin šećer) Odaberite šta volite.
100 ml ulja
cimet ( po ukusu, ako ne volite samo preskočite )
Priprema:
1. Korak : Jabuke operite, oljuštite i izrendajte.
2. Korak : U izrendane jabuke stavite : šećer 2-3 kašike, ostatak sačuvajte za posipanje kora, par kapi vanile ili vanilin šećer ( kako volite ), griz i cimet. Sve to dobro sjedinite pa filujte kore.
3. Korak : Za svaku pitu koju ćete uviti trebaće Vam 4 kore. Prvu koru premažite uljem, pospite šećerom, preko stavite drugu koru pa ponovite postupak, treću koru takođe premažite uljem, pospite šećerom i preko nje stavite četvrtu koru koju ćete filovati jabukama, baš kao na snimku.
Ponovite postupak sa ostatkom kora .
4. Korak : Pečenje pite : pleh premažite uljem ili stavite papir za pečenje i pecite pitu dvadesetak minuta na 200°. Napomena : nisu sve rerne iste, možda ćete peći duže ili kraće pitu u odnosu na ovaj recept. Pratite pečenje, a na kraju pita treba da bude kao sasnimka :
Prijatno ! Zapratite kanal i lajkujte video u znak podrške !