- crni luk
- pileći file
- 3-4 šargarepe
- jedan
- krompir
- jaje
- pola šolje mleka
- ravna kašičica soli
- peršun ( sušeni -jedna kašika ili svež jednu vezu)
- biber ( pola kašičice )
- ulje
Pre pripreme potrebno je meso, šargarepu i krompir iseći na kockice. Luk, takođe iseći samo sitnije.
Način pripreme :
U već zagrejano ulje dodati luk, pržiti par minuta pa dodati meso. Meso kratko propržiti da dobije belu boju pa dodati začine, šargarepu i krompir. Kuvati tridesetak minuta na srednjoj remperaturi. Nakon 30 minuta kuvanja, čorbu staviti da se hladi 30 minuta.
Kada se čorba ohladi umutiti jedno jaje sa pola šolje mleka i dodati u čorbu sve vreme mešajući.
*Čorba mora da se ohladi kako se jaja prilikom ubacivanja ne bi skuvala.
Čorbu vratite na ringlu još desetak minuta na najmanju temperaturu da se dokuva do kraja zbog jaja, mešajte sve vreme.
Prijatno ! Instagram➡️https://www.instagram.com/p/B0bW3jKowmH/?igshid=mj4zndcrhagq
Нема коментара:
Постави коментар