30. 7. 2019.

Knedle sa kajsijama ili šljivama

Sastojci :
  • 1 kg krompira
  • 150g prezli
  • 500g kajsija / šljiva
  • 600-700g brašna
  • jedno jaje
  • kašika ulja
  • vanilin šećer



Priprema:

Krompir obariti, izgnječiti i ostaviti da se ohladi (treba da bude kao pire).
Prezle propržiti na ulju.
U ohlađen krompir dodati vanilin šećer, ulje i jaje a brašno dodavati postepeno i mesiti testo za knedle. Kad prestane da se lepi za ruke gotovo je.
     Svaku kajsiju / šljivu prerezati na pola. Testo podeliti na desetak loptica od kojih treba napraviti "pljeskavice". Na sredinu svake "pljeskavice" staviti pola kajsije / šljive pa je krajevima zatvoriti i napraviti lopticu.
     Za kuvanje knedli biće Vam potrebna dublja šerpa u kojoj treba voda da proključa i u proključalu vodu spuštati kuglice. Knedle treba da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu. Kuvane knedle uvaljati u prezle i servirati. Prijatno!
Instagram➡️https://www.instagram.com/p/BphgST1g_y-/?igshid=wg0zincj2z4r

Нема коментара:

Постави коментар