Sastojci :
- 1 kg krompira
- 150g prezli
- 500g kajsija / šljiva
- 600-700g brašna
- jedno jaje
- kašika ulja
- vanilin šećer
Priprema:
Krompir obariti, izgnječiti i ostaviti da se ohladi (treba da bude kao pire).Prezle propržiti na ulju.
U ohlađen krompir dodati vanilin šećer, ulje i jaje a brašno dodavati postepeno i mesiti testo za knedle. Kad prestane da se lepi za ruke gotovo je.
Svaku kajsiju / šljivu prerezati na pola. Testo podeliti na desetak loptica od kojih treba napraviti "pljeskavice". Na sredinu svake "pljeskavice" staviti pola kajsije / šljive pa je krajevima zatvoriti i napraviti lopticu.
Za kuvanje knedli biće Vam potrebna dublja šerpa u kojoj treba voda da proključa i u proključalu vodu spuštati kuglice. Knedle treba da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu. Kuvane knedle uvaljati u prezle i servirati. Prijatno!
Instagram➡️https://www.instagram.com/p/BphgST1g_y-/?igshid=wg0zincj2z4r
Нема коментара:
Постави коментар