- 350g belog krompira
- 300g mlevene plazme
- 100g šećera u prahu
- 125g putera/ margarina
- dve kašike kakao praha
- vanilin šećer / aroma vanile ( jedna kašičica )
- kašika arome ruma
Glazura:
- 100g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Skuvati krompir. Ispasirati ga kao za pire i ostaviti ga desetak minuta da se prohladi.
Mikserom umutiti prah šećer i puter/margarin.
U tu smesu dodati kakao, plazmu (pola količine), vanilin šećer/ aromu vanile, aromu vanile i sve mikserom umutiti. Dodati prohlađen krompir . Mutiti mikserom pa dodati ostatak plazme.
Smesu za kuglice stavite u frižider 30 minuta da se stegne.
Glazura:
Čokoladu otopiti na pari sa uljem.
Oblikovati kuglice i svaku preliti otopljenom čokoladom. Prijatno !
Instagram ➡️https://www.instagram.com/p/B0Q-FcNIUr0/?igshid=btlbgupa5j84
Нема коментара:
Постави коментар