5. 8. 2019.

Špagete sa sosom od paradajza i mlevenog mesa

Ovo jelo podseća na špagete bolonjeze ali se po sastojcima razlikuje od originalnog recepta

 Potrebni sastojci za sos :
  • jedan manji crni luk ili pola većeg
  • 300g mlevenog mesa (koje volite ; ja koristim uglavnom juneće)
  • ulje
  • sok od paradajza 150ml - 200ml
  • začini : so, sušeni peršun i origano

i još špagete koje ćete skuvati u proključaloj vodi sa malo soli i ulja (obratite pažnju koliko minuta je napisano na pakovanju da se kuvaju, da se ne bi raskuvale). Kad ih skuvate samo ih procedite i pospite uljem da se ne bi zalepile. Predlažem da prvo napravite sos pa tek onda špagete,jer ih onda možete dodati direktno u sos.

Priprema sosa :
  Crni luk očistite, operite pa iseckajte na sitne kockice. Možete koristiti secko da biste brže završili .
Ulje sipajte u šerpu i sačekajte da se zagreje. *Nemojte na najjače podesiti ringlu  da vam luk i meso ne bi zagoreli . Kada se ulje zagreje stavite luk i mešajte ga kašikom/varjačom par minuta . Dodajte meso i posolite ga po ukusu; prstohvat dva...
Sve to mešajte da ne zagori a kad meso počne da se odvaja i kad dobije braon boju onda je prženo. dodajte sok od paradajza i navedene začine. Sve to kuvajte još par minuta i Vaš sos je gotov. Skuvane špagete dodajte sosu ili ih samostalno stavite na tanjir a preko njih sipajte sos. Uz ovo možete dodati rendani kačkavalj i još origana. Prijatno.
Instagram➡️https://www.instagram.com/kuhinja_jednedevojke/

Нема коментара:

Постави коментар