Ovo jelo podseća na špagete bolonjeze ali se po sastojcima razlikuje od originalnog recepta
Potrebni sastojci za sos :
i još špagete koje ćete skuvati u proključaloj vodi sa malo soli i ulja (obratite pažnju koliko minuta je napisano na pakovanju da se kuvaju, da se ne bi raskuvale). Kad ih skuvate samo ih procedite i pospite uljem da se ne bi zalepile. Predlažem da prvo napravite sos pa tek onda špagete,jer ih onda možete dodati direktno u sos.
Priprema sosa :
Crni luk očistite, operite pa iseckajte na sitne kockice. Možete koristiti secko da biste brže završili .
Ulje sipajte u šerpu i sačekajte da se zagreje. *Nemojte na najjače podesiti ringlu da vam luk i meso ne bi zagoreli . Kada se ulje zagreje stavite luk i mešajte ga kašikom/varjačom par minuta . Dodajte meso i posolite ga po ukusu; prstohvat dva...
Sve to mešajte da ne zagori a kad meso počne da se odvaja i kad dobije braon boju onda je prženo. dodajte sok od paradajza i navedene začine. Sve to kuvajte još par minuta i Vaš sos je gotov. Skuvane špagete dodajte sosu ili ih samostalno stavite na tanjir a preko njih sipajte sos. Uz ovo možete dodati rendani kačkavalj i još origana. Prijatno.
Instagram➡️https://www.instagram.com/kuhinja_jednedevojke/
Potrebni sastojci za sos :
- jedan manji crni luk ili pola većeg
- 300g mlevenog mesa (koje volite ; ja koristim uglavnom juneće)
- ulje
- sok od paradajza 150ml - 200ml
- začini : so, sušeni peršun i origano
i još špagete koje ćete skuvati u proključaloj vodi sa malo soli i ulja (obratite pažnju koliko minuta je napisano na pakovanju da se kuvaju, da se ne bi raskuvale). Kad ih skuvate samo ih procedite i pospite uljem da se ne bi zalepile. Predlažem da prvo napravite sos pa tek onda špagete,jer ih onda možete dodati direktno u sos.
Priprema sosa :
Crni luk očistite, operite pa iseckajte na sitne kockice. Možete koristiti secko da biste brže završili .
Ulje sipajte u šerpu i sačekajte da se zagreje. *Nemojte na najjače podesiti ringlu da vam luk i meso ne bi zagoreli . Kada se ulje zagreje stavite luk i mešajte ga kašikom/varjačom par minuta . Dodajte meso i posolite ga po ukusu; prstohvat dva...
Sve to mešajte da ne zagori a kad meso počne da se odvaja i kad dobije braon boju onda je prženo. dodajte sok od paradajza i navedene začine. Sve to kuvajte još par minuta i Vaš sos je gotov. Skuvane špagete dodajte sosu ili ih samostalno stavite na tanjir a preko njih sipajte sos. Uz ovo možete dodati rendani kačkavalj i još origana. Prijatno.
Instagram➡️https://www.instagram.com/kuhinja_jednedevojke/
Нема коментара:
Постави коментар