Zahvalna sam dragoj Snežani Veselinović na ovom receptu. A recept sam dobila tako što sam u razgovoru pomenula da imam blog i ona me je posle nekog vremena pohvalila i rekla da ima odličan recept za musaku. Ova vrlo neobična musaka je šesta u nizu mojih musaka na blogu i preporučujem da ih sve probate i odaberete koja Vam se najviše dopada. Javite mi utiske na instagramu➡️https://www.instagram.com/kuhinja_jednedevojke/
- 500g povrća za rusku salatu
- srednja glavica crnog luka
- 300g mlevenog mesa (junećeg ili svinjskog)
- so, biber, peršun
- 5 jaja
- šolja i po mleka
- jedan čen belog luka ili beli luk u granulama
- ulje za prženje mesa
Priprema:
500 g povrća za rusku salatu obariti u slanoj vodi. U slučaju da koristite smrznuto povrće nije ga potrebno bariti jer je već obareno. Dinstati na ulju 1 srednju glavicu crnog luka (može i praziluk), dodati 300 grama mlevenog mesa. Kad je meso prodinstano dodati so, biber, peršun i začiniti po ukusu.
Dodati u masu 1 jaje. Povrće procediti pa u njega dodati prodinstano mleveno meso i sve pomešati. Premazati uljem dno posude u kojoj ćete peći musaku da se ne bi zalepila.
Sipati u vatrostalnu posudu ili u posudu u kojoj pečete musaku. Umutiti 3 do 4 jaja sa mlekom i zaliti. Peći kao svaku drugu musaku, ali pokrivenu pek papirom da ne izgori, tek pred kraj skloniti pek papir. Može da se jede i sutradan hladna. Ova količina je dovoljna za 3 do 4 osobe. Služiti uz kiselo mleko, ko voli.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар