- 500g spanaća
- pola crnog luka
- jedan čen belog luka
- jedna kašika putera
- so
- pileći file
- belance
- susam i laneno seme
Priprema:
Spanać pre kuvanja operite i očistite. U proključalu vodu ga stavite da se obari ( dvadesetak minuta ). Procedite ga od vode i štapnim mikserom ispasirajte
(vratite ga u šerpu u kojoj ste ga barili pa ispasirajte).
U neku manju šerpu stavite puter na srednju jačinu da se zagreje. Crni i beli luk iseckajte pa dodajte u istopljen maslac i pržite par minuta. Dodajte ispasirani spanać i posolite po ukusu. Kuvajte par minuta samo i to će biti gotovo.
Pileći file podelite na dve šnicle.
Obe šnicle je potrebno izlupati čekićem za meso sa obe strane. Odvojite dve posude, prvu za belance, drugu za susam i lan. Izmutite belance, šnicle umačite prvo u belance pa u susam i lan.
Šnicle poređajte na pleh sa papirom za pečenje i pecite 25-30 minuta na srednjoj jačini. Prijatno!
Instagram➡️https://www.instagram.com/p/B0slQkZosYy/?igshid=f803rvpfd0ml
Нема коментара:
Постави коментар