3. 8. 2019.

Spanać sa piletinom na hrono način / hrono ručak u restrikciji

Sastojci :
  • 500g spanaća
  • pola crnog luka
  • jedan čen belog luka
  • jedna kašika putera
  • so
  • pileći file
  • belance
  • susam i laneno seme

Priprema:

Spanać pre kuvanja operite i očistite. U proključalu vodu ga stavite da se obari ( dvadesetak minuta ). Procedite ga od vode i štapnim mikserom ispasirajte
(vratite ga u šerpu u kojoj ste ga barili pa ispasirajte).
U neku manju šerpu stavite puter na srednju jačinu da se zagreje. Crni i beli luk iseckajte pa dodajte u istopljen maslac i pržite par minuta. Dodajte ispasirani spanać i posolite po ukusu. Kuvajte par minuta samo i to će biti gotovo.

Pileći file podelite na dve šnicle.
Obe šnicle je potrebno izlupati čekićem za meso sa obe strane. Odvojite dve posude, prvu za belance, drugu za susam i lan. Izmutite belance, šnicle umačite prvo u belance pa u susam i lan.
Šnicle poređajte na pleh sa papirom za pečenje i pecite 25-30 minuta na srednjoj jačini. Prijatno!

Instagram➡️https://www.instagram.com/p/B0slQkZosYy/?igshid=f803rvpfd0ml

Нема коментара:

Постави коментар