1. 1. 2019.

Grilijaš kuglice


Potrebni sastojci:
  • 100g kristal šećera
  • 100g oraha
  • 150g putera ili margarina
  • 100g čokolade
....  I još papir za pečenje

*za dekoraciju 100g čokolade i dve kašike ulja

Način pripreme:
Šećer je potrebno karamelizovati a to ćete uraditi na sledeći način: u šerpu sipajte šećer,uključite ringlu na srednju temperaturu da ne bi skroz izgoreo . Šećer treba da se otopi i dobije broan boju. *NAPOMENA: ŠEĆER NE MEŠAJTE JER ĆE SE KRISTALIZOVATI! U dobijenu karamelu dodati orahe i sve promešati.
Skloniti sa ringle i prebaciti ovu smesu od oraha i karamele na papir za pečenje i izravnati. To sad treba da se ohladi u frižideru.

Čokoladu i maslac/margarin istopite zajedno.

 Ohlađene orahe je potrebno odvojiti od pek papira i samleti u secku/blenderu.

Samlevene orahe dodati u istopljenu čokoladu sa maslacem/margarinom.

 Sjediniti i ohladiti u frižideru 30-45 minuta. Od ove mase koja se ohladila i stegla praviti kuglice.

U proseku bude 18-20 kuglica zavisno koliko velike/male pravite.

**Možete ih dodatno ukrasiti istopljenom čokoladom . Čokoladu istopite na pari sa dve kašike ulja. Svaku kuglicu ubacite u čokoladu a potom stavite na papir za pečenje jer se tako neće zalepiti.

 Prijatno !

Instagram➡️https://www.instagram.com/p/BsEYSb9gpyC/?igshid=xk5f334h2ldp

Нема коментара:

Постави коментар