- 100g kristal šećera
- 100g oraha
- 150g putera ili margarina
- 100g čokolade
.... I još papir za pečenje
*za dekoraciju 100g čokolade i dve kašike ulja
Način pripreme:
Šećer je potrebno karamelizovati a to ćete uraditi na sledeći način: u šerpu sipajte šećer,uključite ringlu na srednju temperaturu da ne bi skroz izgoreo . Šećer treba da se otopi i dobije broan boju. *NAPOMENA: ŠEĆER NE MEŠAJTE JER ĆE SE KRISTALIZOVATI! U dobijenu karamelu dodati orahe i sve promešati.
Skloniti sa ringle i prebaciti ovu smesu od oraha i karamele na papir za pečenje i izravnati. To sad treba da se ohladi u frižideru.
Čokoladu i maslac/margarin istopite zajedno.
Ohlađene orahe je potrebno odvojiti od pek papira i samleti u secku/blenderu.
Samlevene orahe dodati u istopljenu čokoladu sa maslacem/margarinom.
Sjediniti i ohladiti u frižideru 30-45 minuta. Od ove mase koja se ohladila i stegla praviti kuglice.
U proseku bude 18-20 kuglica zavisno koliko velike/male pravite.
**Možete ih dodatno ukrasiti istopljenom čokoladom . Čokoladu istopite na pari sa dve kašike ulja. Svaku kuglicu ubacite u čokoladu a potom stavite na papir za pečenje jer se tako neće zalepiti.
Prijatno !
Instagram➡️https://www.instagram.com/p/BsEYSb9gpyC/?igshid=xk5f334h2ldp
Нема коментара:
Постави коментар