27. 11. 2017.

Faširane šnicle

Potrebni sastojci: 
  • 300g-400g mlevenog mesa (ja koristim juneće; može i bilo koje drugo ili mešano mleveno)
  • jedan crni luk (ako je veći onda ide pola)
  • jaje
  • dva parčeta hleba koje ćete potopiti u vodu da omekša pre nego što počnete da spremate smesu za šnicle
  • beli luk u granulama po ukusu, može da se preskoči ako ne volite
  • prstohvat soli
  • brašno/prezle   (par kašika;)
  • ulje za prženje

Način pripreme :
1.KORAK Kao što na početku recepta piše, dva parčeta hleba potopiti u vodu i ostaviti par minuta,za to vreme dok hleb stoji očistiti crni luk,oprati ga i iseckati na sitne kockice.
U dublji sud razbijte jaje i umutite ga viljuškom, dodajte mleveno meso.
Dodajte seckani luk i hleb koji ste prethodno iscedili i izmrvili.
Sve sjedinite varjačom ili kašikom . Dodajete so i beli luk (može/ne mora) i sve promešajte da se sjedini .

2.KORAK Na veći tanjir staviti brašno ili prezle
Kašikom vaditi smesu, oblikovati  manje pljeskavice i valjati ih sa svih strana u brašno ili prezle.
*Ja ih poređam na poslužavnik sa pek papirom dok sve ne napravim pre prženja.

Prženje
3. KORAK PRŽENJE Tiganj ili šerpu zagrejati sa uljem *ulja stavite slobodno više jer ćete ih posle prženja staviti na tanjir sa salvetom da se ocedi višak. Pržiti sa jedne i druge strane dok ne dobiju tamno braon boju .


Sa brašnom

Sa prezlama 


Faširane šnicle sa pireom od krompira i sosem od paradajza

Pire od krompira kao prilog faširanim šniclama

  • 500 g krompira
  • jedna kašika maslaca/margarina 
  • 100 ml mleka
  • so po ukusu
  • ulje ( dve kašike) 

Šerpu sa vodom staviti na sporet da proključa. Stavite dve kašike ulja u vodu ( značajno ce poboljšati ukus). 
Krompir oljuštiti, oprati, iseckati na kocke i staviti ga u dublju  posudu sa vodom . U proključalu vodu dodati krompir i kuvati ga 25- 30 minuta. Gotov je kada bude mekan .Ocediti ga i  dobro ispasirati . Dodati so, maslac/ margarin i  vrelo mleko. Prijatno! Uživajte u ovom receptu!



Нема коментара:

Постави коментар