Potrebni sastojci:
Način pripreme :
1.KORAK Kao što na početku recepta piše, dva parčeta hleba potopiti u vodu i ostaviti par minuta,za to vreme dok hleb stoji očistiti crni luk,oprati ga i iseckati na sitne kockice.
U dublji sud razbijte jaje i umutite ga viljuškom, dodajte mleveno meso.
Dodajte seckani luk i hleb koji ste prethodno iscedili i izmrvili.
Sve sjedinite varjačom ili kašikom . Dodajete so i beli luk (može/ne mora) i sve promešajte da se sjedini .
2.KORAK Na veći tanjir staviti brašno ili prezle
Kašikom vaditi smesu, oblikovati manje pljeskavice i valjati ih sa svih strana u brašno ili prezle.
*Ja ih poređam na poslužavnik sa pek papirom dok sve ne napravim pre prženja.
3. KORAK PRŽENJE Tiganj ili šerpu zagrejati sa uljem *ulja stavite slobodno više jer ćete ih posle prženja staviti na tanjir sa salvetom da se ocedi višak. Pržiti sa jedne i druge strane dok ne dobiju tamno braon boju .
- 300g-400g mlevenog mesa (ja koristim juneće; može i bilo koje drugo ili mešano mleveno)
- jedan crni luk (ako je veći onda ide pola)
- jaje
- dva parčeta hleba koje ćete potopiti u vodu da omekša pre nego što počnete da spremate smesu za šnicle
- beli luk u granulama po ukusu, može da se preskoči ako ne volite
- prstohvat soli
- brašno/prezle (par kašika;)
- ulje za prženje
Način pripreme :
1.KORAK Kao što na početku recepta piše, dva parčeta hleba potopiti u vodu i ostaviti par minuta,za to vreme dok hleb stoji očistiti crni luk,oprati ga i iseckati na sitne kockice.
U dublji sud razbijte jaje i umutite ga viljuškom, dodajte mleveno meso.
Dodajte seckani luk i hleb koji ste prethodno iscedili i izmrvili.
Sve sjedinite varjačom ili kašikom . Dodajete so i beli luk (može/ne mora) i sve promešajte da se sjedini .
2.KORAK Na veći tanjir staviti brašno ili prezle
Kašikom vaditi smesu, oblikovati manje pljeskavice i valjati ih sa svih strana u brašno ili prezle.
*Ja ih poređam na poslužavnik sa pek papirom dok sve ne napravim pre prženja.
Prženje |
Sa brašnom |
Sa prezlama |
Faširane šnicle sa pireom od krompira i sosem od paradajza |
Pire od krompira kao prilog faširanim šniclama
- 500 g krompira
- jedna kašika maslaca/margarina
- 100 ml mleka
- so po ukusu
- ulje ( dve kašike)
Šerpu sa vodom staviti na sporet da proključa. Stavite dve kašike ulja u vodu ( značajno ce poboljšati ukus).
Krompir oljuštiti, oprati, iseckati na kocke i staviti ga u dublju posudu sa vodom . U proključalu vodu dodati krompir i kuvati ga 25- 30 minuta. Gotov je kada bude mekan .Ocediti ga i dobro ispasirati . Dodati so, maslac/ margarin i vrelo mleko. Prijatno! Uživajte u ovom receptu!
Нема коментара:
Постави коментар