Nesvakidašnja musaka od povrća
- 4 veća krompira + jedan krompir za poslednji ( gornji sloj)
- zlatna mešavina ( mešavina od šargarepe, graška i kukuruza) 450g
- 4 jaja
- dve čaše mleka 400ml
- dve kašike pavlake
- 400g mlevenog mesa ( može svinjsko ili juneće, po ukusu)
- jedan crni luk
- ulje
- so, biber, peršun i origano
Način pripreme :
1.Oljuštiti luk i oprati ga. Iseckati ga na sitne kockice. Tri kašike ulja sipati u veću šerpu i staviti na srednju jačinu da se ugreje. Kada se ulje vec dovoljno ugrejalo staviti iseckan luk. Mešati ga varjačom da ne zagori. Otprilike 5 minuta.
Mleveno meso dodati luku i posoliti ga po ukusu. *Pazite da ne preterate jer se u trećem delu dodaje jos soli. Meso treba da se prži dvadesetak minuta dok ne dobije braon boju.
2.Krompir oljuštiti i oprati. Iseći ga tanke kolutove. Na dno pleha sipati ulje i premazati po celoj površini. Poređati krompir da pokrije dno. Preko krompira sipati zlatnu mešavinu, trećinu kese. Isto kao i sa krompirom, da zlatna mešavina prekrije krompir. Preko zlatne mesavine sipati trećinu isprženog mesa. Postupak ponavljati dok ne potrošite sav krompir, zlatnu mešavinu i meso. Zadnji sloj treba da bude od krompira.
3.Izmutiti jaja u posebnoj posudi, dodati mleko i pavlaku. Toj mešavini dodati gore navedene začine, po ukusu, koliko volite da bude začinjeno. Sve sjediniti.Preliti musaku.
4.Peći 40 minuta na 180°. Prijatno!
Instagram➡️https://www.instagram.com/kuhinja_jednedevojke/
Нема коментара:
Постави коментар