7. 11. 2017.

Šarena musaka

 Nesvakidašnja musaka od povrća 




Potrebni sastojci za pripremu:
  • 4 veća krompira + jedan krompir za poslednji ( gornji sloj)
  • zlatna mešavina ( mešavina od šargarepe, graška i kukuruza) 450g
  • 4 jaja
  • dve čaše mleka 400ml
  • dve kašike pavlake
  • 400g  mlevenog mesa ( može  svinjsko ili juneće, po ukusu)
  • jedan crni luk
  • ulje
  • so, biber, peršun i origano

Način pripreme :

1.Oljuštiti luk i oprati ga. Iseckati ga na sitne kockice. Tri kašike ulja sipati u veću šerpu i staviti na srednju jačinu da se ugreje. Kada se ulje vec dovoljno ugrejalo staviti iseckan luk. Mešati ga varjačom da ne zagori. Otprilike 5 minuta.
Mleveno meso dodati luku i posoliti ga po ukusu. *Pazite da ne preterate jer se u trećem delu dodaje jos soli. Meso treba da se prži dvadesetak minuta dok ne dobije braon boju.

2.Krompir oljuštiti i oprati. Iseći ga tanke kolutove.  Na dno pleha sipati ulje i premazati po celoj površini. Poređati krompir da pokrije dno. Preko krompira sipati zlatnu mešavinu, trećinu kese. Isto kao i sa krompirom, da zlatna mešavina prekrije krompir. Preko zlatne mesavine sipati trećinu isprženog mesa. Postupak ponavljati dok ne potrošite sav krompir, zlatnu mešavinu i meso. Zadnji sloj treba da bude od krompira.

3.Izmutiti jaja u posebnoj posudi, dodati mleko i pavlaku. Toj mešavini dodati gore navedene začine, po ukusu, koliko volite da bude začinjeno. Sve sjediniti.Preliti musaku.

4.Peći  40 minuta na 180°. Prijatno! 

Instagram➡️https://www.instagram.com/kuhinja_jednedevojke/

Нема коментара:

Постави коментар