23. 11. 2017.

Pita sa sirom/ gibanica

Jedna od meni omiljenih pita. Brzo i lako se sprema a još brže nestane iz pleha 

Sastojci :
  • 4 jaja
  • pakovanje kora za pite/baklave *(zavisno kako je napisano na pakovanju,napomena za početnike u kuvanju)
  • 500g sira (uglavnom koristim sitan ili mladi,može feta)
  • 150ml kisele vode
  • 50ml ulja
  • prstohvat soli **(ako koristite feta sir nije potrebno dodatno soliti)

i još kašika ulja za podmazivanje pleha

Način pripreme: 
Pre pečenja uključiti rernu na 200 stepeni.
Pleh premazati kašikom ulja i staviti koru da pokrije dno. *Ako imate veći pleh stavite dve kore. (Ovakvim načinom Vaša pita se neće zalepiti za pleh,nije potreban papir za pečenje).
U malo dublju posudu razlupati jaja i blago ih umutiti viljuškom. Dodati sir koji ćete viljuškom izgnječiti i sjediniti sa jajima.  Sipajte kiselu vodu pa ulje i sve viljuskom sjedinite. Posolite.

1.NAČIN : Svaku koru pocepajte na dva dela pa umočite u smesu i ređajte u pleh. Ponavljajte postupak dok se smesa ne potroši. Meni od ove smese uvek ostane višak par kora. Pleh stavite u zagrejanu rernu i pecite
 40-45minutaOBAVEZNO PROVERAVAJTE DA NE IZGORI.

2.NAČIN : Sve kore iseckajte na sitne kvadrate i dodajte u smesu,sve promesajte i stavite u pleh koji ste prethodno pripremili  (pouljili i stavili kore).
 Prijatno! 




Нема коментара:

Постави коментар