6. 11. 2017.

Vanil voćni kolač

Potrebni sastojci za fil koji ide
preko pečenog kolača   :

  • jedan vanilin šećer
  • puding od vanile
  • 400 ml mleka 
  • 200ml slatke pavlake

Potrebni sastojci za kolač:

  • tri jaja
  • 1 šolja šećera
  • jedna šolja gustog jogurta(može i običnog)
  • dve šolje brašna
  • pola šolje ulja
  • jedan vanilin šećer
  • voće po želji 300g-400g  ( smrznuto voće mora da se odmrzne i ocedi)
  • prašak za pecivo


I još* papir za pečenje ili brašno i ulje za premazivanje pleha
*šolje treba da budu jednakih razmera ili jednom merite za sve sastojke. Ja to radim sa dve, jedna je za suve sastojke druga za tečne. 

Način pripreme fila: 
U manju šerpu sipati 300ml mleka sa vanilin šećerom i čekati da provri. 
       U šolju sipati 100ml mleka i umutiti puding dok se potpuno ne sjedini. Dodati mleku kada provri i mešati dok se ne zgusne.
 Kada je gotov skloniti ga na neko hladnije mesto da se ohladi. *Razlog žašto se ne dodaje  jos šećera u pripremu pudinga je slatka pavlaka koja se potom dodaje.

 –Slatku pavlaku mikserom umutiti u dubljoj posudi da se dobije šlag. Kada se puding ohladi dodati ga umućenoj slatkoj pavlaci i sve mikserom umutiti.

Nacin pripreme kolača :
U dubljoj posudi umutit jaja, dodati im šolju secera i to mutiti malo duze dok masa ne postane kremasta( da se šećer otopi). 
Toj masi dodati jogurt, ulje, brašno, vanilin secer, kesica praška za pecivo i sve mikserom umutiti. 
      Dobijena masa treba da bude gusta.
 Na kraju dodati voće koje treba da bude iseckano.

      Pleh premazati uljem pa sipati preko brašno da se cela površina popuni, višak baciti.
Ili jednostavnije staviti papir za pečenje u pleh. Sipati smesu i peći  15- 20 minuta na 180° , može u na 200° ali ga proveravajte čačkalicom ili viljuškom, povremeno. 
    Kada se kolač ne bude lepio za čačkalicu ili viljušku on je gotov.


Kolač ohladiti i premazati filom od vanile. 



Нема коментара:

Постави коментар