Pita koja će Vas osvojiti na prvi zalogaj. A priča ide ovako.. bila sam na rođendanu kod drugarice, probala sam ovu pitu mada i nisam neki ljubitelj krompira ali ova pita me je oduševila, rekla sam joj da hoću recept i na to potpuno zaboravila. A onda sam otvorila blog, počela da pišem recepte i setila se nje, moje Bilje B. Dobila sam recept ali i obećala da ću je prvom prilikom napraviti i poslužiti. Dan kasnije nastaje ovaj post o krompiruši koju ćete pamtiti kao i ja . A recept ide ovako...
Sastojci:
- 4 srednja krompira
- dva manja crna luka
- kašičica soli
- biber ( pola kašičice)
- kašičica origana
- ulje
- pola pakovanja kora
Za premazivanje:
I šolja vode za prelivanje 10 minuta pred kraj pečenja
Način pripreme:
Oljuštite luk i krompir i operite. Krompir narendajte a luk naseckajte sitno. Sjedinite krompir i luk sa začinima. Pleh u kom ćete peći pitu odmažite uljem. Kore raširite i na početak kore rasporedite fil po širini.
Koru sa filom uvijate kao palačinku i tako ređate u pleh dok ne potrošite fil i kore.
Poređane kore presecite kao na sledećoj slici.
Umutite jaje sa kašikom jogurta i premažite kore. Smesom koja ostane prelijte pitu.
Pitu stavite u hladnu rernu. Uključite na 200° i pecite 35 minuta. Proveravajte pitu na svakih 15 minuta da ne pregori jer nisu sve rerne iste!
Nakon 35 minuta pitu prelijte sa pola šolje vode i pecite još 15 minuta. Prijatno!